Какво представляват слуховите апарати по поръчка?

Това са слухови апарати, изработени по поръчка, по отпечатък от вашите ушни канали и направени само за вас.

Както подсказва името им, поръчковите слуховите апарати се изработват според вашите индивидуални слухови потребности, форма, размер и структура на ухото.

Индивидуалност и разнообразие

В днешния свят индивидуалността е важна част от всяко преживяване. Възможността да имате индивидуалност в различни неща – стил, форма, функция, цвят, функции – прави всичко да е наистина лично. Това ниво на индивидуалност е вече възможно и при слуховите апарати, особено с поръчковите слухови апарати.

Предимства на поръчковите слухови апарати

Имат всичките предимства на съвременните слухови апарати, но в по-малък размер

Размер и дискретност

Слуховите апарати по поръчка се предлагат в широка гама от размери и цветове с тона на кожата. Изборът на модел е личен; това зависи от вашия начин на живот и вида намаление на слуха.

Естествено намаляване на шума от вятъра

Външната част на ухото ви наречена “пина“, действа като един вид ветроуловител и помага да ви защити от шума на вятъра. Поръчковите слуховите апарати са поставени вътре в ушните канали и се възползват от този естествен защитен елемент.

Част от цялостното решение за слуха по избор

Поръчковите слухови апарати формират центъра на едно цялостно решение за намаления слух, което можете да управлявате с приложения и аксесоари на ReSound. Приложението ReSound Smart 3D ™ е добра опция, ако искате лесно и дискретно да контролирате слуховите си апарати.

Практичност, комфорт и индивидуалност

Поръчкoвите слухови апарати са изработват по мярка, за да стоят дискретно и конфортно в ушите ви през целия ден. Те са леки и със своя ергономичен дизайн лесни за поставяне, носене и сваляне. Този тип слухови апарати са идеален за активни хора и не пречат на носенето и поставяне на очила.  

Естествен и индивидуален звук

Тъй като поръчковите слухови апарати се поставят директно в ухото, те използват анатомията на ухото и събират звуците по начина, по който природата е направила. Някои поръчкови слухови апарати се отличават с превъзходно качество на звука и предлагат пригодено към индивидуалните нужди слушане. Например, възможно е слуховите апарати да наблюдават околната звукова среда и автоматично да преминат към най-подходящите настройки за различните звуци. Това означава, че можете да се съсредоточите върху един конкретен звук, докато сте наясно и с останалите звуци от 360° звуков пейзаж около вас.

Свързване с други устройства и Bluetooth

Поръчковите слухови апарати предлагат възможности за свързване и развлечения при сдвояване с популярни умни устройства и безжични връзки Bluetooth. Слуховите апарати ReSound работят както с продуктите Apple®, така и с Android ™ * и предлагат директна безжична поточност.

Индивидуални отпечатъци за поръчкови слухови апарати

Първата стъпка при изработката на индивидуалните слухови апарати е снемане на отпечтъци от ушните канали. Слухопротезиста ще направи това в слухопротезният център. Процедурата се състои в поставяне на силиконова паста в ушния канал и в част от ушната мида. Когато силикона се втвърди се изважда и отпечатъка преставлява перфекно копие на анатомията на ушния канал.

В специализирана лаборатория, по този анатомичен отпечатък се изработва копие, което представлява куха черупка в която после се вместват всичките електронни компоненти на даденият модел поръчков слухов апарат.   

Видове слухови апарати по поръчка

Разгледайте различните видове поръчкови слухови апарати и намерете модела, който е за вас.

Невидим в канала (IIC)

Слуховите апарати IIC са най-малки. Те се поставят дискретно вътре в ушният канал и са невидими. Ако търсите супер дискретен слухов апарат и имате лека до умерена загуба на слуха, това може да бъде идеално решение за вас.

В канала (ITC)

Индивидуалните слухови апарати ITC са най-популярните от гамата на поръчковите слухови апарати. Те имат повече опции, включително и микрофони с насочено действие, за по добро локализация на всички околните звуци. ITC притежават безжична функционалност и могат да се свързват със смартфони посредством приложение и да приемат телефонни разговори и музика директно към ушите.

В ухото (ITE)

ITE е най-големият от гамата на поръчковите слухови апарати и покрива всички видове намаления на слуха, дори и най-дълбоките. Притежава функции, като комуникация от ухо-в-ухо, където десният и левият слухови апарати се свързват помежду си по безжичен начин. Можете да се наслаждавате на безжична връзка и да приемате звук и повиквания от различни устройства iOS® и Android ™ * към слуховите апарати.

Микрофон-в-Хеликс (MIH)

Поръчковите слухови апарати MIH са уникално решение за всички видове намаления на слуха и се предлагат само ReSound. Корпуса, където е процесора за обработка на сигнала са поставени в ушния канал, а микрофонът лежи дискретно под малкия ръб на ухото, известен като спирала. Двете части са свързани с невидима тръбичка. Слуховите апарат на ReSound MIH, осигуряват естествено качество на звука и допълнителни ползи като намаляване шума от вятър и свистене известно микрофония, тъй като микрофонът е изваден от слуховия апарат.

Намерете най-близкият до вас офис