Какво представляват акумулаторните слухови апарати?

Днешните акумулаторни цифрови слухови апарати в технологично отношение са много по-напред, в сравнение с предишните. Със своя упростен и надежен начин на зареждане, те ви позволяват да водите активен живот, без да се притеснявате, че батериите ще се изчерпят.

Докато много слухови апарати използват батерии за еднократна употреба, слуховите апарати без батерии – или както се наричат акумулаторни, стават все по-популярни. Акумулаторните слухови апарати позволяват да се наслаждавате на превъзходно качество на звука, без да е необходимо постоянно да купувате и сменяте батерии.

Просто ги поставете в презареждащото устройство през нощта или когато не ги ползвате. Със своите акумулаторни батерии вградени в корпуса, те ви освобождават от притесненията, че батерията ще свърши и няма да преживявате повече неудобни моменти да бързате, за да сменяте батерии.

Опцията за презареждане е налична при слуховите апарати на ReSound Receiver-in-Ear (RIE). Разположени удобно зад ухото в корпусите им имат повече място за усъвършенствани функции и допълнителна мощност, като в същото време са много дискретни, поради малкия си размер.

Какво струват акумулаторните слухови апарати?

Подобно на повечето медицински изделия, акумулаторните слухови апарати са инвестиция. Цената им варира и зависи от стила, технологичните функции, обслужване и поддръжка, както и от целевата държавна помощ, която можете да получите.

В по-ниските ценови сегменти, акумулаторните слухови апарати могат да имат по-ниски нива на ефективност и по-малко на брой технологични функции. По-малко скъпите презареждащи се цифрови слухови апарати имат по-малка вероятност да имат „интелигентни“ функции, като Bluetooth свързаност, която ви позволява да предавате аудио директно към вашите слухови апарати от различни устройства.

Вашият слухопротезистът ще може да ви консултира да изберете най-подходщият акумулаторен слухов апарат за вас и да ви разкаже повече какво включва цената на устройството и за професионалните услуги, които вървят заедно с покупката.

Колко дълго траят акумулаторните слухови апарати?

Животът на батерията на слуховите апарати зависи от параметрите на слуховото устройство. LiNX Quattro е слуховият апарат на ReSound с най-дълъг период на разреждане на батерията. За пълно зареждане на батериите са необходими само три часа, което ви осигурява до 30 часа работно време на слуховите апарати. Дори когато 50% от времето слушате музика или гледате телевизия чрез  Bluetooth, все още можете да се насладите на 24 часа живот на батерията. Ако бързате и нямате никакво време, 10 минути зареждане осигурява 3 часа живот на батерията.

Контакти

Намерете най-близкият до вас офис