Bluetooth слухови апарати?

Обемните аналогови слухови апарати са вече в миналото. Най-новите поколения слухови апарати са дискретни, интелигентни, безжични и имат опцията Bluetooth. Те позволяват да се свързвате с вашите Apple® или AndroidTM устройства, както и с други безжични аксесоари. Открийте какво е новото в слуховите апарати с Bluetooth и какво може да ви даде тази технология.

Какво е Bluetooth?

Bluetooth е вид технология, която се използва в целия свят и е базирана на радиовълни. Тя дава възможност на две или повече устройства да се свързват безжично. Обхвата на връзката обикновено е около 9 метра. Например, вашият iPhone® може да „говори“ с вашия iPad, който след това „разговаря“ с вашия Apple TV. „Говоренето“ в тези примери може да бъде споделяне на аудиосигнал, видеоклипове и други данни. Това се нарича поточност на сигнала.

Bluetooth технологията се поддържа от смартфони, телевизори, компютри, таблети и музикални системи. Вероятно имате всички или много от тези устройства в дома си. Ако имате слухови апарати с Bluetooth, може да се свързвате с лекота с приятели, семейството си, колегите си и със света около вас.

Как работят Bluetooth слуховите апарати

Слуховите апарати с Bluetooth правят точно това, което показва името им – предават и приемат информация чрез безжичната технология Bluetooth. С помощта на Bluetooth можете да провеждате разговори и да слушате музика от вашия смартфон към вашите слухови апарати ReSound.

Слуховите апарати с Bluetooth  могат да се свързват както с устройства на Apple, така и с такива на Android.

Ако нямате смартфон, това няма да ви попречи да ползвате технологията Bluetooth. ReSound предлага безжични аксесоари, които ще действат като връзка между вашите слухови апарати и телефона ви, други устройства с Bluetooth или пък вашият телевизор .

Със слухови апарати с Bluetooth, можете удобно да приемате и слушате висококачествен звук от почти всеки съществуващ аудио източник.

Избор на слухови апарати с Bluetooth

Избора на най-подходящите слухови апарати за вас е като да избирате смартфон. Това е лично. Вашият слухопротезист може да ви помогне във вашия избор на слухови апарати и да ви покаже как да ги сдвоите със смарт телефон или с други устройства.

Най-добре е да съставите списък с функциите, които са важни за вас, и ще имате най-голяма полза. Препоръчваме ви слуховите апарати да имат:

  • Брилянтна обработка и усилване на звука, което да адаптирате към вас и начина ви на живот.

Инвестирането в най-добрите технологии за обработка на звука ще направи музиката и речта кристално ясни във всяка звукова среда и от всяка посока, като същевременно филтрира досадните фонови шумове.

  • Опции за поточност на сигнал от любимите ви устройства към слуховите ви апарати чрез Bluetooth

Възможността за поточно предаване на звука ще ви осигури удобството да сте постоянно във връзка, независимо дали сте си у дома или пътувате в града или в провинцията.

  • Интуитивни и дискретни безжични аксесоари и приложения

Те ще ви дадат възможност за истинска индивидуализация, така че да можете да оформите и адаптирате звука към вашия начин на живот.

  • Дълготрайна мощност и лесно зареждане, така че слуховите ви апарати винаги да работят

Не искате слуховите ви апарати да спарт по време на любимото ви занимание. Изберете слухов апарат, който може да се презарежда и винаги ще бъде в тон с вашият график.

Най-добрите слухови апарати с Bluetooth притежават тези параметри. Те ще ви накарат да чувствате, че носите слушалки вместо слухови апарати и ще се преврърнат в един от основните ви умни помощници. Слуховите апарати са дългосрочна инвестиция за по-добър начин на живот.

Недостатъци на Bluetooth слуховите апарати

Има и други фактори, които трябва да имате предвид при закупуване на слухови апарати с Bluetooth. Нивото на батерията ще пада по-бързо, когато е активиран Bluetooth, но за това има решение.

Освен, че слуховите апарати на ReSound имат ниска консумация на енергия и предлагат висока ефективност на работа и свързаност, те лесно могат и да се зареждат.

Акумулаторните слухови апарати, като серията ReSound LiNX Quattro, са добър пример за това. Те са малки и се предлагат със специално проектиран, преносим калъф за зареждане. Просто поставяте вътре слуховите апарати и те се зареждат.